Wednesday, March 18, 2009

Let's dress up

Imi plac hainele. Cu toate astea, nu sint innebunita dupa shopping. Nu sint genul care sta cu orele intr-un magazin, pentru ca la final sa nu se hotarasca la nimic. Imi cumpar haine repede. Adica, din punctul asta de vedere cel putin, cred ca sint mana cereasca pentru un barbat.
Cred ca niciodata nu am stat intr-un magazin mai mult de un sfert de ora, cu probat cu tot. Identific destul de repede ce imi place, imi umplu bratele de haine, de cele mai multe ori, cate 8-9 articole, intru cu toate in cabina, si daca imi plac toate, le iau pe toate, daca nu, iau ce-mi place, sau nimic.

Nu ma duc niciodata la cumparat haine, pe stilul "azi imi iau pantofi", sau "azi imi caut fusta". Ma duc in magazine cand am chef de umblat prin magazine. Si chiar imi trebuie chef si stare pentru asta.

Port aceleasi marimi de la 18 ani. Cred ca sint norocoasa.

Nu stiu niciodata cand imi cumpar o haina, cu ce o sa o imbrac/asortez mai departe. Niciodata nu imi fac combintatii prestabilite in cap. Fix in momentul in care le pun pe mine, imi vin si combinatiile. Nu din prima. Sint dimineti in care ma schimb de 5 ori pana plec. Niciodata nu ma gandesc de seara cu ce ma imbrac a doua zi.

Imi place sa ma imbrac colorat. Nu-mi plac oamenii care se imbraca tern, plictisitor si lipsit de imaginatie..

Hainele tale si felul in care le porti, te reprezinta. Sint ca o carte de vizita. Sint ceea ce oamenii vad la tine, inainte sa deschizi gura sau sa taci inteligent.
Hainele au personalitatea ta. Sau ar trebui sa o aiba. Te imbraci asa cum esti.

Iar chestia aia cu haina care nu face pe om, ci omul face haina, este un bullshit comunist, care servea drept argument pentru inregimentarea turmei imbracata in uniforma.

9 thought/s:

Unknown said...

Hmmm ... Nu sunt deacord cu tine aici. Mie de exemplu nu-mi pasa ce spun hainele mele despre mine, de aceea nu-mi bat capul deloc sa transmit vreun anumit tip de mesaj. Am o firma preferata care face niste bluze care imi plac si cand imi cumpar imi iau mai multe asemanatoare si am rezolvat problema pentru un an de zile :) La fel la pantaloni, am cateva feluri de blugi care imi plac si am rezolvat problema :) Cand e cazul sa iau haine noi, imi iau cam acelasi lucru din nou din cam acelasi loc :) Cateodata ma enervez ca nu mai au modelele/culorile vechi. Niciodata nu iau haine pentru ca simt nevoia de o modificare in aspect, ci doar pentru ca cele vechi dau semne ca sunt prea uzate (blugii incep sa se roada, bluzele sa se decoloreze). Cam asta e experienta mea legata de haine. Am vazut prea multi oameni imbracati foarte bine care mai departe de haine nu mai aveau nimic interesant si oameni imbracati prost sau banal care erau super interesanti incat am ajuns sa cred in bullshit-urile comuniste de care zici :) Ca o observatie, dintre prietenii mei, cei pe care ii consider cei mai ok sunt cei carora le pasa de cum sunt imbracati la fel de mult ca si mie. In schimb, cei care se imbraca cel mai bine/atent dintre ei sunt cei mai superficiali ca si oameni. Dar aici vorbesc despre barbati. La femei e un pic diferit, ele sunt oricum mai atente la imagine.

Oricum, preocuparea pentru imaginea personala e buna cat timp nu se exagereaza si nu se incearca afisarea unei imagini care e in neconcordanta cu realitatea. In domeniul in care lucrez (unul predominant masculin), preocuparea pentru imagine e o chestie asa de rar intalnita incat cand apare un tip prea bine imbracat e o aparitie ciudata :) Daca as face un interviu pentru un job si s-ar prezenta unul prea bine imbracat, probabil ar porni din start cu un dezavantaj (as considera ca e prea preocupat de imagine) :) Din punctul meu de vedere hainele trebuie sa fie curate, nesifonate, sa fie in stare buna (ne-agatate, ne-rupte, ne-decolorate), sa fie combinate potrivit ca si culoare si stil si sa fie casual sau in concordanta cu evenimentul (daca participi la ceva eveniment special). Daca indeplinesc conditiile de mai sus, atunci sunt suficient de bune pentru mine.

The Fly said...

N-am rabdare sa citesc...cred ca mai bine ar fi sa ne dezbracam :))

Carmen said...

D-fens, daca am avea toti aceleasi pareri, am muri de plictiseala.

Fly, deci d'aia stai tu pe bloguri? :)

Unknown said...

Aceleasi pareri in general sau aceleasi pareri despre haine? Daca s-ar imbraca toata lumea la fel atunci probabil multi si-ar gasi o preocupare mai interesanta decat moda/shopping-ul, deci poate ca ar fi bine pana la urma :) In loc sa-si bata capul cum sa-si imbunatateasca imaginea ca sa iasa in evidenta, multe persoane ar trebui sa-si dezvolte capacitatile intelectuale, cunostintele, talentele etc pentru a iesi in evidenta. Pana la urma poate ca nu ar fi mai plictisitor. Dar din punct de vedere vizual, da, ar fi mai plictisitor.

Din pacate multe femei incearca sa iasa in evidenta doar prin haine, bijuterii, operatii estetice. Sigur ca pentru ochi e un lucru bun ... problema e ca daca le iei chestiile astea nu mai ramane aproape nimic la majoritatea dintre ele. Evident ca exista si un mic procent care pe langa imagine mai au si "substanta". Pentru categoria asta am toata aprecierea. Dar sunt destul de rare.

Carmen said...

D-fens, ti-as spus vreodata ca ma bucur ca esti ardelean? Si ca este evident ca esti ardealen? :)

Unknown said...

Nu mi-ai spus :) Dar de ce e asa de evident? Da, am locuit in Ardeal cea mai mare parte a vietii, insa 20% din viata am locuit in alte zone ale Romaniei (am locuit in 4 localitati, asta daca nu calculez lunile sau poate anii stati la bunici). Iar parintii nu sunt ardeleni. Deci influentele sunt multiple. Si nu am accent de Cluj :) (este un accent specific Clujului, deosebit de alte zone din Ardeal, intalnit la locuitorii care au stat toata viata in zona - eu am doar vreo 11 ani de Cluj)

Cougar said...

muiere, termină cu prostiile.
pune mâna şi ia-ţi bicicletă, că, vorba unui prieten, vine vara-n 2 ore.

Anonymous said...

Da,acum fiecare cu parerea sa.Nu-ntotdeauna purtam ce ne place/ce am vrea.Uneori,unii sunt 'obligati' sa poarte un anumit tip de-mbracamite pentru a ascunde anumite defecte.Sau purtam ce avem,ca nu-ntotdeauna ne permitem mai mult.
Dar,in general da,hainele caracerizeaza omu'.
:)

Anonymous said...

Mi-era dor de postările tale, Năzdrăvano. Mai scrie, nu lăsa în paragină locul acesta :):)