Monday, October 19, 2009

Cuplu

Unii te văd numai pe tine,
Alţii mă văd numai pe mine,
Ne suprapunem atât de perfect
Încât nimeni nu ne poate zări deodată
Şi nimeni nu îndrăzneşte să locuiască pe muchia
De unde putem fi văzuţi amândoi.
Tu vezi numai luna,
Eu văd numai soarele,
Tu duci dorul soarelui,
Eu duc dorul lunii,
Stăm spate în spate,
Oasele noastre s-au unit de mult,
Sângele duce zvonuri
De la o inimă la alta.
Cum eşti?
Dacă ridic braţul
Şi-l întind mult înapoi,
Îţi descopăr clavicula dulce
Şi, urcând, degetele îţi ating
Sfintele buze,
Apoi brusc se-ntorc şi-mi strivesc
Până la sânge gura.
Cum suntem?
Avem patru braţe să ne apărăm,
Dar eu pot să lovesc numai duşmanul din faţa mea
Şi tu numai duşmanul din faţa ta,
Avem patru picioare să alergăm,
Dar tu poţi fugi numai în partea ta
Şi eu numai în cealaltă parte.
Orice pas este o luptă pe viaţă şi pe moarte.
Suntem egali?
Vom muri deodată sau unul va purta,
Încă o vreme,
Cadavrul celuilalt lipit de el
Şi molipsindu-l lent, prea lent, cu moarte?
Sau poate nici nu va muri întreg
Şi va purta-n eternitate
Povara dulce-a celuilalt,
Atrofiată de vecie,
Cât o cocoaşă,
Cât un neg...
Oh, numai noi cunoaştem dorul
De-a ne putea privi în ochi
Şi-a înţelege astfel totul,
Dar stăm spate în spate,
Crescuţi ca două crengi
Şi dacă unul dintre noi s-ar smulge,
Jertfindu-se pentru o singură privire,
Ar vedea numai spatele din care s-a smuls
Însângerat, înfrigurat,
Al celuilalt.

Ana Blandiana

Mi-e frig

Ieri, duminica, pe B-dul Magheru, la ora 2:00 pm se circula bara la bara. Si era ceata si frig si intunecat si mirosea a iarna. Si parca asteptam sa vad cum se aprind luminitele de sarbatori dintr-un minut in altul. Sa se opreasca dracului ploaia asta odata. Vreau sa ma cuibaresc in mijlocul patului pe vreo trei perne, sa citesc si sa ma uit la filme. Sint sociopata zilele astea. Iarna termenul " a culcusi" capata alte intelesuri. La fel si mirosul de lemne arse si de fum.


Nigel Kennedy-Ajde Jano
Vezi mai multe video din Muzica

Friday, October 9, 2009

Bookshelf

Pentru ca in afara patului, sint lucrul cel mai important dintr-o casa, please welcome bibliotecile pe care le visez. Inca nu m-am hotarat care imi place cel mai tare. Fiecare are un "ceva" care imi place.



Wednesday, October 7, 2009

Personal Assistant

Voi ati vazut ca in mai toate filmele americane, cand seful ajunge la job dimineata, aproape intotdeaua asistenta personala fuge dupa el printre birouri, ii prezinta agenda din ziua respectiva si ii pune in mana o cana de cafea? Si aproape intotdeauna cana de cafea este din aia "to go", in pahar mare de carton, gen starbucks. Si intotdeauna este EXACT asa cum ii place lui. Nici prea dulce, nici prea amara, nici cu vreun flavour care nu-i place.

Asistentul (pentru ca in cazul in care seful e o ea, atunci automat si asistentul devine un el, nu de alta, dar se stie ca persoanele de sex opus colaboreaza mai eficient pe probleme legate de job, or so I've heard), pentru ca aici vroiam sa ajung, este bun la toate. Iti programeaza intalnirile, de la cele business pana la teatru, vacante, cosmetica si restaurante. Iti face tot felul de comisioane. Daca ai draci, ai la cine sa tipi. Daca n-ai draci, ai cu cine sa-ti verbalizezi gandurile si chiar sa fii, de ce nu?, amabila si prietenoasa la un mod sincer. E prezent sau dispare dupa bunul si exclusivul tau plac. Daca ai o seara ratata, poti sa-l suni si sa-l hartuiesti, eventual si sa-i ceri sa iasa cu tine la masa, pentru ca esti stresata si obosita si n-are cum sa te lase in starea asta. Daca iubitul te-a parasit, tocmai in ziua concertului pe care iti doreai atat de mult sa-l vedeti impreuna, stii pe cine sa suni, nu?

Acum, ideal este ca asistentul sa nu fie prea frumos, dar in nici un caz urat. Sa aiba potential si o inteligenta autocenzurata, i.e. sa stii ca te poti baza pe sugestiile lui, si la o adica chiar sa fii surprinsa de cate o sclipire de inteligenta. Pe urma, ar fi perfect daca ar avea o oarecare idee, eventual cu o abordare cat mai masculina si mai subiectiva, asupra relatiilor dintre femei si barbati, pentru ca nu stii niciodata ce e in mintea unui barbat si de ce sa nu te folosesti putin de asta, daca tot ai ocazia?! In continuare, tabloul ar fi perfect intregit si foarte multe lucruri ar curge de la sine, daca el ar fi in secret indragostit de tine. Indragostit la modul discret, aproape imperceptibil. Atat cat sa te faca ca din cand in cand sa te intrebi daca ti se pare sau chiar asa e.

Hm.


air sing sang sung
Asculta mai multe audio Muzica

Monday, October 5, 2009

Marul

Erau odata ca niciodata, doi buni prieteni. Intr-o seara au mancat si au baut si au stat la povesti toata noaptea, povestindu-si cele mai intime framantari si gandindu-se cat de norocosi sint ca se au unul pe celalalt. La un moment dat, pe masa au ramas, in urma ospatului din seara respectiva, doua mere: unul mare si frumos, altul mic si stricat. Peste ceva timp, unul dintre ei a luat marul mare si a muscat din el. Celalalt, l-a privit uimit si un pic dezamagit si i-a spus:
- Chiar eram curios sa vad ce mar vei alege. Am asteptat special si nu nu am ales eu primul. Cum ai putut sa-l alegi pe cel mare, fara ca macar sa ma intrebi? Ma asteptam la mai mult de la tine, doar esti cel mai bun prieten al meu.
- Pai ce vroiai sa fac? Imi era pofta! Tu ce ai fi facut in locul meu? Pe care l-ai fi ales?, a intrebat cu o uimire sincera si nedisimulata
- Pe cel mic, normal, a raspuns prietenul lui.
- Pai ia-l atunci, a raspuns el dand din umeri mirat, neintelegand ce i se reproseaza.


Pulp - common people
Asculta mai multe audio Muzica