Wednesday, November 26, 2008

Din casa

Niciodata sa nu spui niciodata.

Aseara ma gandeam impacata, ca anul asta nu prea mai are ce sa mi se intample rau, care sa ma si surprinda.

Ei bine, azi aveam sa aflu ca ma gandeam prost.

Putin dupa pranz, eram in drum spre o intalnire. Ca de obicei, oarecum intarziata asteptam la un stop. In fata mea, prima masina de la semafor, un taxi. Se face verde, taxi-ul pleaca. Plec si eu, dupa care, dracu stie de ce, taximetristul pune frana brusc. Eu pun frana si mai brusc, desi ma vedem plonjand lejer in el. Ok. Reusesc sa ma opresc milimetric de fundul lui si tocmai cand ma pregateam sa respir usurata, aud o mare bufnitura in spate, care ma zguduie intens si pe mine si masina, si care ma mai si proiecteaza in taxi-ul din fata. Fuck!

Raman in masina vreo cateva zeci de secunde, timp in care ma gandesc ca un moment mai prost sa am masina in service nici ca se putea.

In cele din urma, cobor plina de draci, pe care intentionam sa-i vars pe idiotul din spate.

Vad o masina rosie, cu nr. BOB. Imi suna cunoscut. Ma uit la sofer. Frate-miu.
Care a reusit performanta sa o buseasca pe sor-sa in trafic.

Am ramas muta. MUTA.
Ce sa-i mai zic: nu pot sa zic ca ma bucur ca te vad?!

Sunday, November 23, 2008

Dumnezeu e vanitos

Fact: Vanitatea este considerata pacat. Pentru unii chiar the favourite sin.

Bun.

Si Dumnezeu ce se cheama ca a facut?

A creat oamenii dupa chipul si asemanarea sa, ca acestia sa-l slaveasca si sa il preamaresca. Le-a impus reguli de conduita in condominiu.

Ai gresit, pac, ti-o furi. Dumnezeu e sus si vede si o sa fii pedepsit. Bine, la o adica daca calci pe bec, poti sa fii iertat daca te rogi Lui. Daca te rogi, repet. Smerit si umilit. De 40 ori, de 60, cu post negru, cu post partial negru. Cum iese la contabilitate.

Si vine un moment in care viata se termina. Si atunci te infiintezi in fata lui. Cu bune si rele. Si El zice: mda, ia sa vedem. nu mi-ai ascultat poruncile. nu ai trait intru proslavirea mea, ai indraznit sa-ti faci chip cioplit. Du-te la dracu, atunci!

Dovada mai mare de vanitate nu exista.

Friday, November 21, 2008

E greu sa fii adult

Azi la radio guerrilla. Un prezentator, nu stiu cine exact, zice:

"ieri a fost ziua internationala a drepturilor copiilor, si cu aceasta ocazie, un copil a desenat cu toata gingasia sufletului sau, (chestia asta cu gingasia spusa pe un ton ironic si superior care m-a iritat instantaneu) mai multi copii, de toate rasele, tinandu-se de mana sub soarele cald al europei unite."

pana aici sa zicem ca totul e in regula. dupa care se trezeste comentand incredibil de sfidator. in engleza.

"hey, kid, you got it all wrong. i mean: have you ever heard of unemployment?"

Ha? Mi-a scapat mie ceva?

Intre timp, s-a facut verde si mi-am continuat drumul. A propos, am condus ca o cizma azi.

Happy, happy, joy, joy

Habar n-aveti voi, cat ma bucur eu cand se schimba poza de la google!
Nu conteaza cum e poza, ce reprezinta, conteaza ca e alta poza si cand te astepti mai putin, hop, esti surprinsa: uite, iar au schimbat poza! :-)

Tuesday, November 18, 2008

nu stiu ce titlu sa-i pun


Cum se face ca toata lumea vorbeste despre misterul feminin si nimeni nu vorbeste despre cel masculin? Sa fie oare, pentru ca nu exista nici un mister masculin?

Sa fie barbatii atat de simpli si de usor de decriptat, as in "what you see is what you get"?

Sau, pentru ca barbatii sint mai penetranti, ca deh- asa le este lor natura-, si mai introspectivi, sa tot incerce sa inteleaga femeile. Si tot incercand ei, hopa si paradoxul: cu cat incerci sa intelegi mai tare un lucru, cu atat il complici si te complici, ca in final sa ajungi sa nu mai intelegi nimic. Si atunci apare si misterul feminin, bun de scos la rampa. El exista. But it's all in your head.

Femeile, in schimb, fiind mai mult simtitoare decat analitice, fac tot procesul asta mult mai simplu:
ma iubeste?
da.
sint multumita. e baiat bun.

sau: ma iubeste?
nu
e un porc, atunci.

Pentru femei nu exista nici un mister. Exista rationamente victimizante de genul: "de ce-mi faci asta?", reprosuri "niciodata nu esti aici", etichetari si verdicte: "tu esti de vina". La ele, chiar si in cea mai crunta confuzie, totul este clar. Nici urma de mister. Masculin.

Si de unde nu e, nici D-zeu nu cere. :-)

Monday, November 17, 2008

Me? Absofuckinglutely irresistible :-)

Sint magnetica. Nu glumesc, nu sint vanitoasa si nici nu exagerez.

Doar ca nu pot sa fiu oarba cand vad ce reactii starnesc si ce efect am asupra oamenilor.

Poate zambiti si va spuneti in sinea voastra: "cata infatuare". Nu zambiti.
Asa stau lucrurile. Jur.

Wednesday, November 12, 2008

Maine

Daca e adevarat ca timpul vindeca ranile, tot ce imi pot dori este sa ma proiectez in viitor si sa raman acolo. "Acolo" unde sa-mi fie bine. "Acolo" unde sa ma trezesc dimineata stransa de brate calde cu miros de somn si cu buze lipite pe ceafa. Sa caut cu privirea o pereche de ochi adormiti si fericiti, in care sa citesc "sint aici, iubita mea". Atunci am sa ma rasfat cu un marait si am sa ma lipesc de corpul tau cald si am sa te intreb sagalnic: coffee, tea, me? Iar tu, vrand sa ma tachinezi, sa-ti ridici o spranceana ca si cum ai medita intens la raspuns, ai sa-mi spui zambind strengareste in coltul gurii: tu, tu, tu, tu si tu. si cafea.

Vreau sa-mi intind mana dupa tine, de cate ori am nevoie si vreau sa ma simt in palma ta ferita de tot ce mi se poate intampla rau. Sa ma certi cand gresesc, sa ma admiri cand sint cea mai grozava, sa ma intelegi cand sint capricioasa si suspicioasa, sa ma ciufulesti cand iti sint draga, sa-mi combati ideile, sa nu te grabesti sa ma impaci de la primul colt de buza lasat in jos a bosumflare, sa fii complicat si sa ma surprinzi, sa ma faci sa rad, sa fii mandru ca sint iubita ta, sa-mi asculti amuzat toate tampeniile pe care le debitez, sa-mi pui ulei si otet in salata si sa-mi incurajezi visele.

As da orice sa-ti vad fata, cand esti intr-o intalnire si primesti sms-ul meu cu "vreau sa facem dragoste".

Ramai intentionat in spate, sa te uiti la fundul meu si crezi ca eu nu-mi dau seama. Te joci de-a nepasatorul si de-a inabordabilul, cand in realitate tot ce vrei, este sa insist sa-ti spun ca mi-ai lipsit. Chiar si 10 minute.

Cand te mangai, vreau sa-ti exorcizez toti demonii. Cand ne plimbam pe strada, vreau sa te tin de mana. Vreau sa te priveasca toate femeile, si tu sa nu ai ochi decat pentru mine. Vreau sa mancam acadele si vata pe bat si sa radem din nimic, naiv si copilaros. Sa poti sa pui degetul pe moment si sa poti sa spui: sint fericit. nu vreau sa fiu in alta parte. aici imi e locul.

Vreau sa ne privim si sa ne stim, fara sa fie nevoie sa ne spunem. Eu sa fiu tu si tu sa fii eu, sa ne contopim si sa ne apartinem fiecaruia si amandurora.

Vreau sa fiu vulnerabila si sa nu-mi fie frica. Vreau ca tu sa fii mai puternic, doar pentru ca esti cu mine.

Ai raspunsuri la toate de ce-urile mele.

In masina, cant, vociferez, rad, te sarut, ma alint, comentez si tu-mi spui: uita-te la tine. n-am cum sa nu te iubesc.

Imi place sa te musc si sa-ti simt mirosul pe pielea mea. Imi place cand esti incapatanat si botos si cand esti fascinat de tot felul de lucruri pe care eu nu le inteleg. Imi place cand citesti si esti incruntat si concentrat. Te iubesc atunci cand, serios, ca un om mare, imi povestesti gandurile si ideile tale despre viata.
Te iubesc pentru ca mi-e bine, doar pentru ca esti. Un copil mare. Si toata viata ai sa fii la fel. Te iubesc cand nu renunti. Te iubesc cand plangi, cand razi de mine si cand te alinti, desi nu vrei sa recunosti.

Iti place cand sint geloasa si posesiva si "las botul" si te umfli in pene cand simti privirile admirative ale barbatilor de pe strada, oprindu-se asupra mea si atunci te apropii de mine si ma iei de mana si-mi spui in soapta: esti doar a mea!

Sintem atat de diferiti si totusi atat de asemanatori.

Sick and tired

Friday, November 7, 2008

Cam asa o vad