Tuesday, November 24, 2009

Acum vreo doua zile, in masina seara, ma intorceam de la job. La un stop, imi aprind o tigara. Cu tigara in mana si cu mana cealalta cautand prin masina un cd cu muzica misto, observ privirile unui tip care statea pe trotuar, fumand. Un tip mistocut. Acum ca sa deschid o mica paranteaza, eu in Bucuresti barbati misto nu prea vad. Nu prea vad inseamna ca vad cam unul, maxim doi pe an. Boon. Se face verde, pornesc masina si cand ajung in dreptul lui, il aud spunandu-mi cu cea mai pedanta voce din lume: "limbi in pizda ti-as da".

Ha??

Probabil ca voi asteptati sa cititi in continuare cateva randuri in care eu, ca o doamna, sa imi exprim indignarea si stupoarea si vai, vai, vai, cum te agreseaza golanii pe strada si nu mai poti sa fii nicaieri in siguranta. Ntz.

Ce m-a uimit pe mine nu a fost verbalizarea dorintei atat de frust, ci modul in care a fost exprimata. Ca o peroratie. Si topica frazei total neobisnuita. Nu m-as fi asteptat niciodata sa aud o chestie de genul asta, spusa pe cel mai academic si pretios ton, care nu avea nici o legatura cu vulgaritatea expresiei, si cu atat mai mult nu m-as fi asteptat sa o aud pe strada, de la un tip care parea absolut in regula.

Leonard Cohen - Closing Time
Asculta mai multe audio Muzica

24 thought/s:

Mekone said...

Vezi cum te pot înșela aparențele ....

vreauultimulloc said...

Vezi cum ne ghidam dupa aparente?
Prin asta ma refer, cum se grabeste lumea sa catalogheze negativ pe cineva pentru ca a fost cinstit.
Poate ca omul a citit in privirea ta ceva (ce exista) si a considerat sa faca o oferta. Da, sigur nu a respectat conduita sociala, dar nici nu erau decat doua persoane de fata. Ambele posibil interesate de varianta.
Eu consider gestul sau ca un act artistic. A avut curajul sa fie real sa sfideze codul sclaviei(conduita sociala), ce il ridica toti in slaviei.
Din povestirea ta reiese ca nu a fost agresiv, deci eu sunt de partea lui. Spontaneitatea da culoare vietii.

cristina said...

Hă, ar trebui să mai dezvolți un pic ce-ai simțit. Eu nu mai am înțelegere pentru bărbații care arată bine, dar vorbesc în halul ăsta, de când am avut parte de o înghesuială în troleu de la unul care tot așa, arăta bine, era îmbrăcat elegant și părea intelectual, dar își făcea poftele frecându-se de femei. Aștia cred că sunt bolnavi, nu neapărat spontani și nonconformiști.
Aș fi fost de partea lui dacă ar fi avut o formulă de abordare haioasă/spontană și de bun gust. Așa, nu-s de partea lui, cu riscul de a părea o cucoană înțepată. Consider că avem parte de suficientă agresivitate și vulgaritate în societate, nu mai simt nevoia de una în plus, indiferent de la cine vine.

vreauultimulloc said...

Eu am accentuat, cat timp e lipsita de agresivitate, o remarca poate sa depaseasca limitele conventionale.
Nu vorbesc acum de a injura pe cineva de a iti baga si scoate de a brusca. Omul a rostit cu eleganta versul, iar cuvintele sunt cuvinte, putea sa ofere o floare, dar a simtit sa pluseze.

derelict said...

Cu eleganta sau nu, nu vad ce te-ai astepta sa obtii, spunand asta unei femei. Pentru ca vrei sa obtii ceva, nu?

Mie mi se pare ca... vrei sa obtii ceva de la cercul tau de prieteni, care sa-ti zica "ha, ce tare ai fost frate!", mai mult decat de la ea...

Si mi se mai pare ca e genul ala de agresivitate pe care il capeti cand vezi ceva pe care il vrei si pe care stii ca nu poti sa-l ai. (Stii, cum fac baietii la gradinita cand trag fetele pe care le plac de codite)

delaskela said...

sincer, tipul a exprimat ceva ce gindim uneori cu totii, de ce sa fim ipocriti...doar ca verbalizarea e impardonabila in astfel de conditii, e brutala, ciudata, impoliticoasa, in ciuda tonalitatii academice.... aaa, desigur, iti poti permite chestia asta in situatii de intimitate, e chiar f ok si multora dintre noi ne place sa ne adresam astfel...ni se pare noua foarte incitant...dar punctul de vedere al femeilor poate fi altul...e bine sa verificam inainte de a ne reproduce fantasmele

revelionlasorbona said...

Ce generos. Macar daca ar fi fost asa, da nu prea stiu atatia barbati care sa faca asta prea des tipei:)
Din pacate, daca un tip are camperi, asta nu mai e un semn.. Ma amuza tonul conciliant al comentarilor! Come on, era un cocalar din provincie (de aici inversarea poetica), ce dracu...chit ca lucra in publicitate si arata cool..

muntele said...

hai, mai ai doar şase luni şi o să-l întâlneşti pe următorul tip mişto. nu te da bătută.

Carmen said...

ce misto! cat de variate sint parerile.

da, asa nu se face.
oricat de cinstit si de spontan si de neipocrit a fost, brumaruwannabe este un stil care face poate provoca reactii adverse necunoscutelor. (blocat portiere, scuturat din cap a vis urat, samd)

si da, cred ca in ciuda aparentelor era ori: 1. un cocalar de provincie. 2. ori un deranjat sexual.

The Fly said...

E un cocalar infect, dar care te-a incitat suficient incat sa scrii despre el.
Si ma opresc aici cu concluziile :))

vreauultimulloc said...

Of, unde va mai e romantismul, nu ma lasati sa visez.

Eu voi considera ca era un tip foarte ok si policos in principiu, care a simtit sa faca o nebunie inflacarat de pasiunea momentului.

Era o sansa de 0,01% sa primeasca un raspuns pozitiv deci actul sau denota curaj, era un vizionar un temerar. A incercat ceea ce nu a mai incercat niciodata, poate a pierdut dar cum ar fi sa nu incerci?

Si nu, nu eram eu :)).

Ps: @revelionlasorbona chiar asa sunt rari astia? Eu credeam ca e default.

Carmen said...

pai chiar asta e intrebarea: unde e romantismul? :)
ps la ps. exact. si eu credeam ca sint default. :)

Anca said...

@vreauultimulloc, tu erai, bai? :))

@Carmen, de data asta nu-mi plac concluziile tale :). Pentru ca atunci cand rareori il sustin pe vreauultimulloc :)), cred ca are dreptate. Omul ala poate ca era doar un tip destept si bine dispus, suficient de curajos sau, in ultima instanta, tupeist, care a facut un mic experiment. Poate a simtit cum te uiti la el. Poate a vrut sa vada daca apare instantaneu o reactie de dezgust. Poate... altceva. Nu stiu, habar nu am, dar cred ca e posibil sa existe o a treia varianta macar. Nu e ca si cum un muncitor ti-ar striga din canalizare: "ce ti-as trage-o, fa". Bineinteles, nimeni nu s-ar astepta ca o femeie normala sa raspunda pozitiv sau sa raspunda in vreun fel... si totusi feelingu' meu e ca daca nu arata a cocalar, nu era, si mai putin probabil sa fi fost obsedat sexual. Dar... tu ai fost acolo, nu eu si stii mai bine.
In rest, subscriu parerii generale si anume ca-s by default :D.

Carmen said...

sa-i judecam desteptaciunea prin prisma asta, mi se pare un pic cam prea mult. putea sa fie in cel mai fericit caz, un nonconformist expansiv.

bucurestiul asta este incantator. azi eram in taxi si ma conversam spumos cu soferul. in sensul ca el imi povestea el-stie-ce si eu dadeam din cap aprobator. la universitate haos total si il aud si pe al meu: "s-a umplut bucurestiul de tarani. dupa ce ca nu stiu sa conduca, mai si claNsoneaza intr-una".

strelnikov said...

altfel, remarca tipului ma face sa presupun ca esti misto.

The Fly said...

Un alt motiv pt. care ador Clujul: taxiurile si taximetristii. Nu exista tzepari, niciunul nu vorbeste aiurea (de regula nu vb. deloc) si nu se pune problema sa nu te duca daca faci o cursa de doar 5 lei sau stai undeva de unde el "se intoarce gol".

strelnikov said...

uhm ce Plictiseala.

Anonymous said...

vai, carmen, tu tot nu te-ai întâlnit cu strelnikov. săracu.

strelnikov said...

muntele, cum mai merge cu colectarea deseurilor man?

bAMbi said...

deci înşelegi că n-am ce comenta la porcheria asta

Anonymous said...

a fost un an bun, n-am de ce să mă plâng.

strelnikov said...

multa bafta si'n 2010.

Lucian B. said...

sau ca sa mergem pe inversiunea poetica manca-ti-as / ti-as manca, ar fi putut spune mai frumos: cunilingusi-te-as ;)

laly said...

Eu vad exact invers.
Pornind de la premiza ca esti barbat si vrei sa futi (arati bine, deci ai mai facut-o pana acum). Clar incerci sa combini, sa arunci ocheade etc.

Spunand "ce te-as fute, cunilinguisa or something" te astepti la o replica gen "dute-n a matii".

Parerea mea e ca a facut ori misto, ori rezolva un pariu, ori te credea vreo figuranta. Sau era drogat sau suparat pe viata si femei. In nici un caz asta nu a fost o oferta.

Si sigur ai fi aflat daca i-ai fi raspuns "no hai". Mai mult decat sigur s-ar fi schimbat stupoarea, indignarea si mirarea de partea celui cu penis purtat degeaba. Am zas.